X-E3_20_02_11 - Lange skygger
Fra februar 2020 sent på ettermiddagen. Dempet skarpheten med 17% fordi jeg sliter med pixelisering (vet ikke hva det heter?) på skrå og vannrette kontrast-linjer (ytterpanelet med sterke, skarpe slagskygger på husrekka her) som lager stygge effekter. Liker det best slik dempet som her. Lagt på lett vignettering.
Bildet inngår i albumet Hverdagsbilder - Ikke noe spesielt, bare livet som passerer revy ...
Fotograf
Utstyr
  • FUJIFILM X-E3
  • Fujinon XF 18-55mm f/2.8-4 R LM OIS
  • Brennvidde27.7mm
  • Blenderf/9
  • Lukker1/600s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1130104} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (7)
Keshav N.
Flott og velkomponert gatebilde.
mvh Keshav
Emil C.
Fint lys i dette gatebildet. God plassering av personene og bilen i bildeflaten
Per L.
Tiltalende gatebilde med gode ledende linjer og fint innfallende lys fra en lav sol som gir lange skygger. Etterbehandlingen er passende og framhever både gatestein og den ærverdige fasaderekken. Fargene virker også naturlige! Mvh Per
Ole Arne S.
Fint bybilde med den flotte og eldre bygningstrukturen, samt brosteinen som ligger ujevnt oppover gata. Det spaserende paret skaper fint liv i bildet. Fine fargetoner i bildet, fin komp og utsnitt. Har du satt opp kamera med for hard skarphet? i og med at du har dempet skarpheten i etterkant? Selv setter jeg opp mine egne kamerahus mest mulig nøytral samt svak oppskarping, sånn at jeg kan bestemme dette selv i etterarbeidet, oppskarpingen vil da som regel gjennomføres selektiv..
mvh Ole Arne
Nils Christian S.
Du fanger vakre gatemiljø på en kjempefin måte. Godt lys - flott med de to som går sammen midt i det fine miljøet.
Walter S.
Takk til Keshav, Emil, Per, Ole Arne og Nils Christian, for kommentar!
@ Ole Arne: For å være helt ærlig så rører jeg ikke standard-instillingene på mine kamerahus. Vet at det går an og "fintrimme" på mange områder. Bruker JPEG og stort sett instilling "Astia / Soft" som film simulation, som gir meg mest nøytralt utgangspunkt for farger. Skarpheten har jeg aldri rørt. Det er bare av og til, slik som her, hvor sterk kontrast og rette linjer treffer, at jeg må dempe skarpheten. Og så på tauverk, vanter og stag på seilskuter mot lys himmel ...

Takk for ditt forsøk på og hjelpe meg! :o)
Mvh,
Walter
Roar K.
Flott utsnitt og komp.
Mer enn god nok skarphet her.
Eldre utstyr slet jo litt med støy ved høy ISO, men her ser jeg du har brukt ISO 400 og det skulle ikke gi slikt utslag. Ellers har jeg ofte samme problem sjøl og ender da opp med å legge på enda litt og lage en mer røff utgave.

Roar
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu