Hvitkinngåsa snudde ræva te' fotografen
Ganske så uhøflig da dette i visse kulturer av Homo Sapiens er noe man gjør for å vise vedkommende forakt. Men hvem vet om det ikke er slik fuglene tenker når vi kommer drassende på alkens elektronisk utstyr, stativ osv. osv. og bryter oss direkte inn i deres privatliv.
http://pbase.com/kneppen
Utstyr
  • Canon EOS 50D
  • Sigma 150-500m F5-6,3 APO DG OS
  • Brennvidde500mmmm
  • Blenderf/6.3
  • Lukker1/100s
  • Nei
  • AnnetBildet er tatt for frihånd med 17,5 meter til motiv. ISO 400
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_480876} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (7)
Solvår B.

Eller kanskje gåsa viste deg sin flotteste side. Flotte fjær og mønstre å vise fram her. Det er tydelig at her holder fuglene til når jeg ser på bakken. Og du holder iherdig på din ramme. Jaja, fargen finner jeg faktisk igjen i bildet denne gangen. Ikke alltid jeg er like begeistret for dette varemerket ditt.
: ) Solvår
Lars-Anders M.

Litt uskarpt, men vakkert.
mvh
LAM
Avsluttet .

Vanlig positur dette her ja:) Noe farvestikk i fjærdrakta og i bakgrunnen, som nok skyldes en dårlig eksponering.
mvh arild
Roy Arne K.

Hei
Dette ble veldig rotete synes jeg.
Kompen av fuglen er bra, men det er for mye rot på begge sider og blenderen passer heller ikke her, men bedre lykke neste gang.
Forøvrig så er jeg enig i det Arild sier m.h.t. eksponeringen.

Mvh. rak
Roar K.

Fargestikket er interessant. Dessverre opplyses det ikke hvor på fjærdrakta forskjellen ligger. Nå har jeg faktisk ikke så inngående greie på norske fugler da det blir fint lite fugl på meg i Norge da jeg ikke er så mobil grunnet seinskader av polio.. Kjenner mer til indiske fugler i Goa der jeg tilbringer vinteren av helsemessige årsaker. Derfor konsulterte jeg Gyldendals store fugleguide og det jeg fant der gjorde at jeg trodde jeg hadde fått en ungfugl som avviker noe i farger sammenliknet med fullvoksen. Skrudde fra meg på 70-80 tallet og begynte å fotografere igjen da automatikken kom så jeg stiller stort sett iso og kanskje minus 0,33 på lysmetting. Resten overlater jeg til kamera så det får ta skylda for feil blender. Jeg tar det jeg får og er heller ikke så opptatt av fargeavvik og denslags da jeg er mer opptatt av å få til bilder enn nøyaktige kopier. Ofte er steder der man treffer på dyr og fugler rotete, har et par safarier i Afrika bak meg så der har jeg litt erfaringer - og ikke minst fra India. Vet også at det har vært diskusjoner om hvorvidt man skal kutte vekk og blure eventuelt klone for mye i biofotos da jo mangfoldet forsvinner. Blir selv fort sliten så jeg bruker ikke så mye tid ute i felten, og skaper heller mine bilder i etterarbeidet og de er sjelden og aldri naturtro. Det er også der jeg bruker timevis hver eneste dag. Men i kommentarene holder jeg meg til de regler som gjelder og går for normal fotografering og har også tatt litt av maleriet inn i fotografiet slik som komp. perspektiv osv. Det er vel også derfor jeg mer lager bilder enn rene fotos. For meg er foto gøy og tidsfordriv - skal ikke vinne noen konkuranse. Men setter stor pris på saklige og gjerne utfyllende kommentarer da jeg er stort sett selvlært bortsett fra alle de råd og tips jeg har fått på fotosider som har gjort at jeg har kommet dit jeg er og kan råde de som kan mindre, men har fortsatt mye å lære fra de som virkelig kan. Har fotografert i 51 år, men aldri forsøkt å tre inn i perfeksjonistenes rekker. Det var alltid bare gøy. Har foresten stor sans for bilder som går egne veier og ikke bare følger flertallet. Trodde jeg hadde noe her, men ser at dette ikke holder for de kresne.
Takker så mye for kommentarene.

Roar
Lars Ivarson F.

Heisan..artig med fuglen i skogsmiljø..litt mørkt på hovudet..men til å bli glad av
Roar K.

Takker så mye, Lars.

Roar
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu